Αρχική Σελίδα » Analytics » Analytics – Τι ακριβώς είναι;

Analytics – Τι ακριβώς είναι;

Τι είναι τα Analytics και ποιες δυνατότητες μας παρέχουν

  Τα εργαλεία λογισμικού που έχουν την δυνατότητα να  μας παρέχουν πληροφορίες είτε υπό μορφή  απλών δεδομένων  (raw data) είτε μέσω γραφημάτων ( graphs ) και τάσεων (trends) σχετικά με την συμπεριφορά και τις ενέργειες των επισκεπτών σε μια ιστοσελίδα ονομάζονται  Analytics, μπορούμε να τα συναντήσουμε επίσης και ως Web Analytics, Digital Analytics ή Business Analytics. Για να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία αυτά συνήθως τοποθετούμε  μερικές γραμμές κώδικα σε κάθε σελίδα του site  από την οποία θέλουμε να αντλήσουμε πληροφορίες. “Οταν η σελίδα φορτώνεται μέσω ενός internet browser εκτελείτε ο κώδικας που έχουμε εισάγει  αποστέλλονται τις σχετικές πληροφορίες  στο Analytics λογισμικό  για περαιτέρω επεξεργασία.

  Τα  analytics μας δίνουν την δυνατότητα να λαμβάνουμε αποφάσεις σχετικά με την στρατηγική μάρκετινγκ που εφαρμόζουμε και να εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες. Μπορούμε για παράδειγμα  να συγκρίνουμε σελίδες μεταξύ τους και να βρίσκουμε ποια αποδίδει καλύτερα (δηλ ποια παράγει περισσότερα leads ή conversions) ή να διερευνήσουμε ποια keywords είναι ποιο κερδοφόρα. Στο goSEO θα ασχοληθούμε  κυρίως με το λογισμικό  Google Analytics  το οποίο παρέχεται δωρεάν.  Υπάρχουν και άλλες εταιρίες   που παρέχουν τέτοιου είδους εργαλεία λογισμικού όπως  το Adobe Marketing Cloud (στηρίζεται στο λογισμικό SiteCatalyst από την Omniture η οποία αγοράστηκε από την Adobe to 2009)  και το Enterprise Marketing Management  από την IBM  το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία από  τα λογισμικά πακέτα της Unica και της Coremetrics (και τα δύο ανήκουν πλέον στην IBM).

About lthanos

O Thanos είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής με δεκαπέντε και πλέον χρόνια εμπειρίας ,τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται εντατικά με θέματα που αφορούν το Search Engine Optimization (SEO), την προωθηση Ιστοσελιδων στα Social Media καθώς και την διαφήμιση ιστοσελίδων μέσω της PPC πλατφόρμας Google Adwords. Είναι Πιστοποιημένος Ανεξάρτητος Συνεργάτης Google Adwords - Google Adwords Profile Page

Comments are closed.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων